Pater Anonymus: Hodász bosszút állt,

bár nem is ismer engemAmikor lelkendezéssel olvastam Julianus barát kitűnő írását a Hodász-jelenségről, elhatároztam, hogy leírom a tegnap (július 15-én) velem történt esetet.

Egy világi honlapon olvasva Hodász beismerését a szexuális irányultságáról, megkerestem az ott hivatkozott Instagram-fiókját. Kértem, engedje meg, hogy magánlevelet írjak neki papként, esetleg hasznos gondolatokat adva.

Néhány perc múlva – közben vallásos témájú képeket keresve – jött az Instagram értesítése, hogy le vagyok tiltva, mivel „szabálytalanul” használtam a felületet.

Próbáltam tiltakozni, de akkor olyan procedúrát kívántak tőlem, aminek nem tudtam megfelelni: küldtek egy számsort, írjam le nagy formátumú lapra, készítsek magamról és a lapról egy „szelfit” és küldjem el. (Kb. a rendőrségi rabfotók lehetnek ilyenek… – azaz nyilvántartásba vesznek, mint gondolatbűnözőt).

Nekem nincs fényképet készítő mobiltelefonom sem, de az Internet egyéb „nyomon követési szokásait” ismerve, újabb visszaélések alanya lehettem volna.

Hodász bejegyzései természetesen eltűntek, vagyis világossá vált, nem volt annyi becsület benne, hogy visszautasítson egy sornyi közléssel, hanem letiltatott.

Ám legyen. Úgy sem használtam másra az Instagramot, mint értékes fotók letöltésére. Nem vagyok tagja az egyéb közösségi platformoknak sem. A számítógépem néhány hete kegyetlenül megtréfált: eltüntette régi írásaimat, kottákat, képeket, négy könyvem kéziratát, amelyeket nem is tudok már pótolni.

A különböző – még értékeket hordozó – honlapok régóta emlegetik Hodász viselkedését, újonnan szerzett „barátait” (pl. a Perintfalvy nevezetű lényt) és így nyomon követhető volt „fejlődése”, azaz a mostani fejleményt előrevetítő logika.

Ahogyan Julianus barát is írja: nehéz helyzetbe került a Bíboros úr, amikor egyházjogilag is döntést kell hoznia. Az a támadássorozat, ami eddig is érte az Egyetemes és a Magyar Egyházat, most új munícióval felvértezve fog megjelenni.

S vajon hány ilyen mesterségesen futtatott egyházi személy fog még bajt okozni a jövőben? Nem kell jóslásokba bocsátkozni, előre látható: sok!

Uram irgalmazz!


Real Time Web Analytics