Dr. Balogh Sándor: Levél egy olvasónakA szerző Dr. Balogh Sándor, az Amerikai Egyesült Államokban élő nyugalmazott politológia professzor. A veszprémi szemináriumból 1952-ben, amikor is a Nagyszemináriumot ill. a teológiát államilag feloszlatták a házi faliújságon közölt Mindszenty-megemlékezés miatt, több kispaptársával együtt bíróság elé, majd a kommunisták börtönébe került dr. Major Kálmán spirituálissal együtt. Honlapunkon sok írása olvasható, amelyek az igazi katolikus tanítást tükrözik. Akkor is igazat mondott, amikor ezért börtön járt (ld. A veszprémi szeminárium bezárása).Kedves Klára asszony!

Ne haragudjon, hogy keresztnevén szólítom, lehetne Mária, Márta, vagy Sára is, egy olvasó, aki ”véletlenül rátalált” egy cikkemre, és elolvasta legalább egy írásomat ezen a honlapon. Először felháborodott, majd úgy tűnik, még pár írásomat elolvasta, megpróbált megérteni, és tanácsokkal ellátni, hogy ha mérges vagyok a Szentatyára, hogyan tudom mérgemet levezeti úgy, hogy ne ártsak sem magamnak, sem másnak.

Gondolom, nincs egyedül kételyeivel, így megpróbálok nyilvánosan válaszolni. Nem vagyok mérges, nem ezért szólítom Ferencnek. Ferencet nem ismerem személyesen, soha nem találkoztam vele, soha nem ártott nekem személyesen. Csupán a természetfelettibe vetett hitemet támadja, és Egyházamat akarja tönkretenni. Nemrég attól írtam, hogy a reformációt dicséri, most a moszkvai pátriárkával írt alá egy dokumentumot, amely a katolicizmust nem az egy igaz Egyháznak veszi, hanem egy vallásos közösségnek, akárcsak a reformátusok, és nem a katolikus, hanem az orosz ortodox egyház a nagybetűs Egyház. Ezt írta alá Ferenc.

Tulajdonképpen Ferenc rossz név, egy választott név, ami a pápaságával függ össze, pedig ha megvizsgáljuk a tényeket az elejétől, egyre több bizonyíték van, hogy Benedek lemondása érvénytelen volt, így nem volt üresedés, tehát nem lehetett új pápát választani azoknak a bíborosoknak, akik Benedek pápát lemondatták.

Talán itt kellene kezdeni. Én itt is kezdtem, és azóta, vagy 10-15 cikkel később, aki most olvas és nem érti a háttért, csak azt látja, hogy Ferencet támadom.

De ez a műfaj hibája. Nem lezárult történelmet írok, hanem folyamatosan jelentek és elemzem a tényeket. Aki meg akarja érteni a folyamatot, mert ez egy kifejlődő folyamat, ami a Hamis Prófétával kezdődik, majd az Antikrisztussal folytatódik, és a Második Eljövetellel zárul, annak az elejével kell kezdeni.

Talán könnyebb lenne az új olvasóknak, ha a cikkek sorban olvashatók lennének, de nem leküzdhetetlen akadály visszakeresni és megismerni a hátteret.

Még egy megjegyzés. A cikkek alapgondolata, hogy elérkeztünk a megjövendölt utolsó időkhöz, amikor Jézus nem talál hitet, Szent Pál szerint eljön a nagy aposztázia, vagy a Jelenések könyve szerint jön a Hamis Próféta.

A baj a történelemmel az, hogy még nem volt világvége. Ebből az emberek arra következtetnek, hogy nem is lesz. „Úgy még nem volt, hogy sehogy sem lett volna,” mondjuk magabiztosan.

A tragédia az, hogy mikor eljön a vég, már nem lesz idő tanulni hibáinkból!

Ha ezt figyelembe vesszük, minden másképp néz ki.


Real Time Web Analytics