Dr. Balogh Sándor: Jó és rossz hírA szerző Dr. Balogh Sándor, az Amerikai Egyesült Államokban élő nyugalmazott politológia professzor. A veszprémi szemináriumból 1952-ben, amikor is a Nagyszemináriumot ill. a teológiát államilag feloszlatták a házi faliújságon közölt Mindszenty-megemlékezés miatt, több kispaptársával együtt bíróság elé, majd a kommunisták börtönébe került dr. Major Kálmán spirituálissal együtt. Honlapunkon sok írása olvasható, amelyek az igazi katolikus tanítást tükrözik. Akkor is igazat mondott, amikor ezért börtön járt (ld. A veszprémi szeminárium bezárása).Sajnos, nem egyenlő súlyú a két hír, de azért kezdjük a jó hírrel.

Egy bolíviai püspök, a lengyel származású, a verbita rendhez tartozó Krzysztof Białasik formálisan megtiltotta egyházmegyéjében a kézben való áldozást jan. 6-án kelt utasításával. Bárcsak adna Isten több ilyen püspököt!

A rossz hír, illetve hírcsoport a Vatikánból származik ugyan, de az egész világ katolikus sajtója tárgyalja. Januárban a Vatikánban megáldoztattak, tiltakozásuk ellenére, egy luteránus (evangélikus) csoportot. Egyedüli tiltakozó hang egy finn püspöktől jött. A Vatikánban szinte mintha semmi nem történt volna, illetve tévedésnek könyvelték el az esetet.

A katolikus sajtó[1] utólag ezt egy bejelentés előszelének vette: a reformáció ünnepén, október 31-én Ferenc együtt ünnepel Svédországban a luteránusokkal, előkészítendő a jövő évi ünnepléseket a reformáció 500. évfordulója alkalmából. Az alkalomra kiadtak közösen a luteránusokkal egy közös ima-szöveget. Még a szekuláris New York Times[2] is megjegyzi, hogy az ima szövegét a Rorate Coeli lap „botrányosnak tartja.”

A tradicionális Remnant ezzel a címmel tárgyalja a témát: „Luther bosszúja: Ferenc Pápa kapitulálása.”[3] Emlékezzünk, a Remnant volt a lap, amely felszólította Ferencet pár hete, hogy mondjon le, de azért még mindig érvényes pápának tarja.

A cikk emlékeztet, hogy a közös ima hálát ad a „sok kegyelemért”, amit a reformáció okozott. A cikkhez csatolt videón a lapszerkesztő-tulajdonos, Michael Matt, egy bevezető után beszélgetést folytat Christofer Ferrara teológussal.

Matt azzal kezdi, hogy a Vatikánban annyira elszabadultak a dolgok, „out of controll,” hogy komoly katolikusok világszerte azon tűnődnek, hogy „mikor, hol, és miért” kritizálják Ferencet. A legújabb téma a luteránusokhoz való közeledés, illetve kapituláció, mikor a közösen szerkesztett imádság szinte siker eseményként kezeli a reformációt.

Itt már annyira nyilvánvaló Ferenc pozíciója, hogy a beszélgetőtárs, Chris Ferrara, végre felhozta Jézus kijelentését, hogy talál-e hitet abban az időben (Lukács 18,8), és hivatkozott Szent Pál 2Tess2 fejezetben az aposztáziára (amit mi már vagy két éve emlegetünk) azonban Ferrara vagy Matt nem vonta le a következtetést.

Befejezőűl Matt megfogadja, hogy a helyzet annyira kritikus, hogy nem fogja abbahagyni Ferenc figyelését, és jelenteni a legújabb ballépéseket.

Én pont az ellenkező konklúzióra jutottam. Legtöbben a család kérdésével, illetve az újraházasodottak áldoztatásával kapcsolatban várta, hogy kibújik a szög a zsákból, majd az irgalom és a bűnbánat nélküli bűnbocsánat kérdése volt a kritikus pont, és Ferenc sok rutinos kijelentésével súrolta, ha nem is lépte át a határt.

Azonban senki nem gondolt az ökumenizmusra. Szerintem ezzel Ferenc átlépte az első kritikus határt. Megköszönni Istennek a reformáció kegyelmét nem jöhet egy igazi pápától, vagy egy igazi pápa által vezetett Vatikánból!

Mostantól ki lehet jelenteni, hogy Ferenc nem az én pápám, a Sátán átvette a Vatikánt, a Malachi Márton által leírt vatikáni Fekete (sátáni) misén[4] a Sátánnak tett fogadalom beteljesedett, így Ferenc esete számomra befejeződött.

Egyedüli kérdés, hogy a papság és a püspökök mikor veszik ezt észre.[1] http://remnantnewspaper.com/web/index.php/remnant-television/item/2293-luther-s-revenge-the-surrender-of-pope-francis
[2] http://www.nytimes.com/2016/01/26/world/europe/pope-francis-catholics-and-lutherans-will-recall-reformation.html
[3] http://remnantnewspaper.com/web/index.php/remnant-television/item/2293-luther-s-revenge-the-surrender-of-pope-francis
[4] Itt utalás történik rá,és a forrás megtalálható: http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/sajtoszolgalat/2014-sajtoanyaga/1619-prof-dr-balogh-sandor-kinek-a-helytartoja-ferenc


Real Time Web Analytics