A fatimai zarándokokat eltiltották a SzentélytőlA Nemzeti Gárdát (Guarda Nacional Republicana - GNR), Portugália nemzeti rendőrségét vezényelték ki, hogy megakadályozzák azt, hogy a zarándokok Fatimába menjenek.

A rendőrség riadókészültségben van az ország egész területén, de főként az ország központi részén fekvő Santarem-ben, ahol Fatima is található. Háromezer rendőrt vezényeltek a körzetbe. Minden Fatimába tartó járművet megállítanak, hogy ellenőrizzék az úticéljukat.

Ha mégis valaki a fatimai Szentélybe szeretne menni, "nem engedik folytatni az útját", és azt mondják, hogy a Szentély bezárt, úgyszintén a körülötte lévő parkok is.

Victor Rodrigues, a GNR igazgatója azzal fenyegetőzött, hogy a kapott parancsnak megfelelően "megtesszük a szükségesnek ítélt intézkedéseket", hogy "senki se tehesse be a lábát a Szentély területére".

Ez a rendőri intézkedés a katolikus hierarchia teljes támogatását élvezi. Lisszabon bíboros pátriárkája, valamint Leira-Fatima püspöke, Antonio Marto bíboros arra utasította a zarándokokat, hogy ne menjenek Fatimába. Ehelyett az utóbbi azt javasolta, hogy "a szívükben végezzék el a zarándoklatot", miközben a hívektől mentesített fatimai Bazilikában bemutatott szertartásokat online követik.

Mindezen intézkedésekre a Covid-19 járvány az ürügy. Holott a megbetegedések száma nem indokolja ezt a drámai hozzáállást.

Valójában a Covid-19 következtében 2020. május 10-ig 1135 személy halt meg (a 10,2 millió lakosú) Portugáliában. Ha megnézzük a - legutóbbi elérhető -, 2018-as statisztikát, azt láthatjuk, hogy abban az évben 13305 ember halt meg légzőszervi megbetegedésben, amely 1108 esetet jelent havonta.

Ha figyelembe vesszük, hogy 2020-ban a Covid-19 pánik kezdete óta kb. két hónap telt el, akkor azt kapjuk, hogy normális esetben 2216 haláleset lett volna. Más szavakkal, a koronavírus által okozott elhalálozások messze a korábbi években előfordult, légzőszervi megbetegedések okozta halálozási átlag alatt vannak Portugáliában.

Ennél fogva aminek most a tanúi vagyunk, az nem más, mint a keményvonalas kommunista időket idéző egyházüldözés. Ami azonban ezúttal az egyházi hatóságok teljes egyetértésével történik...

Forrás, az adatok forrásával és képekkel: https://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A884-Fat.htm

A témához kapcsolódóan lásd még A harmadik fatimai titok , A két Lúcia nővér és A Lúcia nővérrel készült utolsó interjú - 1957 c. írásainkat.


Real Time Web Analytics