Stacey Rudin: Mi is a baj a Nagy Újraindítással

(Great Reset)?Minden lezárás-elleni tiltakozáson láthatóak a „Stop the Great Reset” ("Állítsuk meg a Nagy Újraindítást") feliratú táblák. A New York Times ezt a kifejezést „alaptalan titkos összeesküvés-elméletnek” nevezi. És itt van a probléma, mert egyáltalán nem titkos. Vannak könyvek, amelyeket elolvashatunk róla, és részletes weboldalak, amelyek leírják. A Time Magazine még egy borítólap-hírt is készített. Ez a Világgazdasági Fórum (WEF) vezetőjének, Klaus Schwabnak a lezárásokról és a jövőről szóló könyve, amely 2020. július 9-én jelent meg, és máig már csaknem 900 értékelés jelent meg róla az Amazonon.

A „Nagy Újraindítás” hívei azzal érvelnek, hogy a járvány bebizonyítja, hogy a korábbi társadalmunk „nem működik”, ezért a technológiákra összpontosító, „fenntartható” jövőre van szükségünk a széndioxid-kibocsátás csökkentése és ezáltal a "bolygó megmentése" érdekében. A Nagy Újraindítás az ENSZ évtizedek óta tartó „Fenntartható fejlődés” programjának („Agenda 21”) átdolgozott, szigorított változata. Ugyanezt a politikát és ötleteket tartalmazza az "Új Zöld Megállapodás" („The Green New Deal”) is, amelyet 2019-ben buktattak meg az Egyesült Államok Kongresszusában.


Klaus Schwab, A Világgazdasági Fórum feje, a "Nagy Újraindítás" pápája

És a történelem megismételi önmagát: Hat hónappal azelőtt, hogy Kína felfedezte volna a „SARS-CoV-2” -t, az ENSZ és a WEF „Stratégiai Partnerséget” írtak alá, kifejezetten a „Fenntartható fejlődés” menetrend előmozdítása érdekében, amelyet ma „Nagy Újraindításnak” neveznek. Erről a partnerségről online minden elolvasható.

Schwab évtizedek óta nyíltan „harcol” (saját szavaival élve) a Milton Friedman-féle közgazdaságtan ellen, mióta Friedman publikálta híres 1970-es esszéjét: Az üzleti élet társadalmi felelőssége növeli a nyereségét. Schwab most azt jósolja, hogy a „COVID19 járvány” - amely szerinte legalább 2022-ig tart - a „neoliberalizmus” végső halálát fogja jelenteni, amelyet ő „azoknak az ötleteknek és politikának az összességeként határoz meg ... amely a versenyt favorizálja a szolidaritással, a kreatív rombolást a kormányzati beavatkozással és a gazdasági növekedést a szociális jóléttel szemben".

Mások a neolberalizmust „decentralizált hatalomnak és gyengébb kormánynak”, Schwab preferált rendszerét pedig „a Xi Jinping alatti Kínának” írnák le.

Mióta tudja Schwab, hogy a világjárvány felhasználható eszméinek előmozdításához? A publikációi és tervezési gyakorlatai alapján már egy jó ideje. COVID-19: a Nagy Újraindítás című könyve hosszas beszámolót tartalmaz arról, hogy a járványok hogyan befolyásolják a fő társadalmi változásokat. Felteszi a kérdést: "Miért kellene a COVID-19 esetében ennek másként lennie?"


Bill Gates, a davosi WEF egyik szponzora

Aztán ott van az a tény, hogy Schwab szervezete „magas szintű járványgyakorlatot” tartott 2019 októberében, kevesebb mint öt hónappal a „Covid-19 ″ megjelenése előtt. A WEF szponzora ennél az eseménynél a Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központja, valamint a Bill és Melinda Gates Alapítvány volt, amelyek mind aktívan támogatták a pandémiára 2020-ban adott választ - amint azt a londoni Imperial College londoni tagja, Neil Ferguson nemrégiben kifejtette, a bezárásokat senki sem javasolta mindaddig , amíg Xi Jinping „meg nem változtatta azt, amit lehetett” azzal, hogy kijelentette: "nálunk Kínában ez működött".

Ezen egyedülálló módon váratlanul időzített járványtervezési gyakorlat miatt Schwab valami orákulumnak tűnik. Valóban, nyíltan dicsekszik előrelátásával:

„Évek óta olyan nemzetközi szervezetek, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az olyan intézmények, mint a Világgazdasági Fórum (WEF) és a Járványügyi Készenléti Innovációs Koalíció (CEPI - a 2017. évi davosi éves találkozón alakult), és olyan személyek, mint Bill Gates, figyelmeztettek minket az elkövetkező járványok kockázatáról, még azt is meghatározva, hogy: 1) egy sűrűn lakott helyen alakulnak ki, ahol a gazdasági fejlettség az embereket és a vadvilágot együttélésre kényszeríti; 2) gyorsan és csendben elterjednek az emberek utazási szokásainak és a kereskedelmi hálózatoknak a kiaknázásával; és 3) több országba eljutnak az elszigetelés megakadályozásával. ”

2017-ben Anthony Fauci is hasonlókat jósolt, kijelentve, hogy „kétségtelen”, hogy Donald J. Trump „mandátumának lejárta előtt„ pandémiával fog szembesülni. Schwabhoz hasonlóan Fauci is aktívan támogatja a lezárásokat. Schwabhoz hasonlóan kijelenti, hogy soha többé nem térhetünk vissza a normális élethez - ha mégis megtesszük, akkor arra kell számítanunk, hogy a betegségek folyamatosan átterjednek az állatokról az emberekre (mert járványok csak 2020-ban fordultak elő, amikor a világ „túl iparosodott”). Önmagunk megmentéses érdekében a természettel összhangban kell átalakítanunk a társadalmat.

Fauci és Schwab szövege is egyaránt tele van olyan kifejezésekkel, mint a „fenntarthatóság”, „befogadás”, „zöld”, „természet” és „harmónia”. Azokkal a kifejezésekkel, amelyekkel nehéz nem egyetérteni, bár amelyeket az állítólagosan népszerűsítő módszerek miatt nehéz eladni. Schwab „Nagy Újraindítás” című könyvében elárulja, hogy új bacilus-kerülő magatartásunk optimálisnak tekinthető a „környezet szempontjából”:

„A lezárások során sok olyan fogyasztó, aki korábban nem volt hajlandó túlságosan támaszkodni a digitális alkalmazásokra és szolgáltatásokra, szinte egyik napról a másikra kénytelen volt megváltoztatni szokásait ... Számos olyan technikai magatartás, amelyet kénytelenek voltunk alkalmazni a lezárások során, az ismeretség révén természetesebbé válik. Ha az egészségügyi [azaz: a baktériumoktól való félelem] szempontok elsődleges fontosságúvá válnak, akkor például úgy határozhatunk, hogy az otthoni képernyő előtt egy kerékpáros tanfolyam ... biztonságosabb (és olcsóbb!).

„Ugyanez az érvelés vonatkozik sok más területre is, mint például elrepülni egy értekezletre (a Zoom biztonságosabb, olcsóbb, zöldebb és sokkal kényelmesebb), elautózni egy távoli családi összejövetelre a hétvégén (a WhatsApp családi csoport nem olyan szórakoztató, de megint biztonságosabb, olcsóbb és zöldebb), vagy akár eljárni egy tudományos tanfolyamra (nem olyan kielégítő, de olcsóbb és kényelmesebb). ”


Fauci, a "Nagy Újrakezdés" fő támogatója

Ezt megfogalmazva azok számára, akik túlságosan meg vannak döbbenve: ez egy nyílt beismerés, miszerint Schwab és Fauci politikai menetrendje számára előnyös, ha a lehető leghosszabb ideig folytatják a lezárásokat. Ugyanazok, akik véget nem érő lezárásokat akarnak - figyelmen kívül hagyva a már meglévő immunitásról, a tünetmentes terjedés téveszméjéről és és a hibás PCR-vizsgálatokról szóló tudományt - úgy vélik, hogy a lezárások tökéletesen alkalmasak a vágyott változások bevezetésére. Vajon sikerülni fog nekik? Akát halványan is igazolható a viselkedésük? A világjárvány valóban bebizonyítja, hogy társadalmunk végzetesen hibás? Miért nem használják fel a politikai kereteket többségi szavazatok megszerzésére, ha a napirendjük ennyire jó?

A Covid-19 az első nagyobb járvány hat évtizede. Rosszabb járványok voltak 1918-ban, 1957-ben és 1968-ban, amikor a népesség exponenciálisan kisebb volt (1,8 milliárd; 2,8 milliárd; illetve 3,6 milliárd) , és a szén-dioxid-kibocsátás még sehol sem volt. Mivel járványok mindig előfordultak, nincs logikus alapja - még csak gyenge sem - annak a következtetésnek, hogy a „népesség növekedése”, a „klímaváltozás” vagy az „iparosítás” okozta őket.

Az emberek egyetértenek vagy sem Schwab-bal abban, hogy a Zoom-értekezletek előnyösebbek, mint a személyes munka, hogy jobb a hét minden napján ugyanazon házban ülni, mint irodába ingázni, hogy a helyi szórakozás jobb, mint a nemzetközi utazás, hogy a számítógép képernyőjén keresztül végzett testedzés ugyanolyan jó, mint egy stúdióban. De van egy dolog, amellyel a legtöbb ember egyetért: Ha azt mondják nekik, hogy a „bacilusok” veszélyeztetik a létüket, miközben valójában nem, az visszaélés.

Az emberek bezárása a házaikba, elijesztése a saját családjuktól és barátaiktól, a sebezhetőségük növelése, társadalmi létük széttörése - különösen, ha ezt tudatosan teszik annak érdekében, hogy állandóvá válhasson - ez körülbelül ugyanolyan rossz, mint az emberi viselkedés.

Épp olyan rossz, hogy Schwab és társai tudják, hogy a bezárások bizonyos iparágakat „padlóra visznek”, miközben másokat kímélnek: dióhéjban a hatalmasok túlélik. Bárki, aki rendelkezik ezzel az ismerettel és képes befolyásolni a lezárás időtartamát, elképzelhetetlen méretű hatalommal rendelkezik, és korlátlanul képes még többet felhalmozni az egész globális pénzügyi rendszer manipulálásával. Mindezt kiválóan látják előre azok az emberek, akik ösztönzik, támogatják és bevezetik a korlátozó parancsokat.

„Az [éttermi] tevékenységi szektort olyan drámai mértékben sújtotta a világjárvány [lezárás], hogy soha sem áll már talpra. Franciaországban és az Egyesült Királyságban számos iparági hang úgy becsüli, hogy a független éttermek akár 75% -a sem élheti túl a lezárásokat és az azt követő szociális távolságtartási intézkedéseket.

"A nagy láncok és a gyorséttermi óriások túl fognak élni. Ez viszont azt sugallja, hogy a nagyvállalkozások nagyobbak lesznek, míg a legkisebbek összezsugorodnak vagy eltűnnek. Például egy nagy éttermi lánc nagyobb eséllyel tud működőképes maradni, mivel több forrásból származik a bevétele, és végül a csődök következtében csökken a verseny a kisebb társaságok között. ”


Svédországban nem voltak lezárások [szerk. megj.: ma már ott is vannak] és nem történtek tragédiák; a gazdaság ugyanolyan erős, mint volt

A kisvállalkozások tudatos kiiktatása - amelyek a szólásszabadság és a függetlenség egyik utolsó bástyái, megkülönböztethetőek a szigorúan ellenőrzött nagyvállalati világtól - gonosz. Nehéz elhinni, hogy bárki megtenné, ha el tudná kerülni. Ugyanakkor ugyanolyan nehéz figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy Florida, Georgia, Dél-Dakota, Texas és Svédország (sok más mellett) teljesen nyitott gazdasággal és átlagos halálozással rendelkezik.

Mind a közegészségügyi etika , mind Siracusa-alapelvek előírják, hogy a „legkevésbé korlátozó eszközöket” kell használni, amikor a „közegészségügyet” mint az alapvető emberi jogok, például a megélhetéshez való jog korlátozásával igazolják. Pedig Schwab és Fauci mindketten figyelmen kívül hagyják Svédországot és Floridát, és azt állítják, hogy a Covid-19 elzárási korlátozásokat 2022-ig (vagy még tovább) folytatni kell. Ugyan mivel tudják ezt igazolni?

Úgy tűnik, azt mondják maguknak - és még valóban el is hihetik -, hogy „megmentik a bolygót”, ezért a célok igazolják az eszközöket. Schwab könyvében retorikai kérdést tesz fel: „Rendben van-e hazudni a közönségnek valami nagyobb jó érdekében?” - Nos - válaszolnám -, kiben bízzunk annak eldöntésében, hogy mi a nagyobb jó? Soha nem lesz egységes megállapodás arról, hogy melyik rendszer éri el ezt a célt. Vannak, akik Milton Friedman-ra, mások Klaus Schwab-ra fognak szavazni. A legtöbben azonban egyetértenek abban, hogy olyan trükköket, mint a járványok kihasználása, nem szabad használni, még a „saját” oldalon sem.

A gondolkodó emberek hihetnek Schwab „részvényes gazdaságának” az értékeiben. De kétségtelenül arra számítanak, hogy meggyőzik őket ezekről az értékekről, és nem arra, hogy a rendszer trükkösen rájuk erőlteti magát. A demokratikus folyamat létezik, így az ötleteket a nyilvánosság nyíltan megvitathatja és minden embernek egy szavazata van. Schwab teljesen nyíltan elismeri, hogy szeretne eltekinteni ettől a folyamattól - ez nem eredményezi a vágyott eredményt. Messze nem: az utóbbi időben az USA-ban („Make America Great Again” "Tegyük újra naggyá Amerikát") és az Egyesült Királyságban („Brexit”) a populista mozgalmak kifejezetten elutasították a kollektivista eszméit:

„Nagyobb együttműködés nélkül nem leszünk képesek megoldani azokat a globális kihívásokat, amelyekkel együtt szembesülünk. A lehető legegyszerűbben fogalmazva: ha emberként nem működünk együtt, hogy szembenézzünk egzisztenciális kihívásainkkal (többek között a környezetvédelem és a globális kormányzás szabad bukása), akkor végünk van."

Schwab A Nagy Újraindítás marketingkönyvében azzal fenyeget, hogy a nacionalizmus emelkedő hulláma „összeférhetetlennek” bizonyul az Egyesült Államok dollárának „globális tartalék valuta státusával”. Azt javasolja, hogy alternatív valutára lesz szükség, hogy globális digitális valuta fog megérkezni, és hogy Kína „évekkel megelőzi a világ többi részét” annak kifejlesztésében.

Bár nem mondja ki ilyen direkten,de Schwabnak és társainak kétségtelenül nem tetszik, amit Trump tett a dollár védelme érdekében . A Schwab Barry Eichengreenet és az Európai Központi Bank képviselőit a következőképpen idézi: „Csökkenhet az amerikai dollár által élvezett biztonsági prémium”, mert „az Egyesült Államok elszakad a globális geopolitikától az önállóbb, befelé forduló politikák érdekében”.


A lezárások Nyugaton a kínai modellt követik és a WEF támogatja

Előreláthatólag Schwab azzal érvel, hogy a nacionalista politikák katasztrofálisnak bizonyultak a „járvány” alatt. Visszhangozva a WHO dicséretét Kína wuhani kollektivista fellépéséről - amelyet Xi Jinping büszkén állít "a vírus felszámolásáról" Kína egész nemzetében - Schwab azt írja, hogy az országok jobban jártak a világjárvány idején, amikor "valódi szolidaritási érzésben részesülnek, előnyben részesítve a közös jót az egyéni törekvésekkel és igényekkel szemben. ”

"A kedvező társadalmi jellemzők [magukban foglalják] az inkluzivitás, a szolidaritás és a bizalom alapvető értékeit, amelyek erős meghatározó elemek és fontos járulékok a járvány megfékezésének sikeréhez."

Ezeknek a koncepcióknak a támogatása nem új érzés Schwab számára. Ez számára a járványból nem váratlanul bukkant fel, mint egy sugallat. Ez az utópisztikus életművének régóta fennálló elképzelése. Évtizedek óta beszél róla:


Friedman napjaink kapitalizmusát képviseli, és Schwalb támadásának fő célpontja. (A kép felirata: Azt gondolom, hogy az állami beavatkozás egy problémába rendszerint ugyanolyan rossz, mint maga a probléma és nagyon gyakran még rosszabbá teszi a problémát.)

„Ez év elején Schwab a Financial Timesnak elmondta, hogy célja Friedman visszaszorítása volt. „Ami számomra mindig zavaró volt, hogy Milton Friedman erkölcsi indoklását adta a részvényes kapitalizmusnak - [szerinte] az üzlet szerepe az volt, hogy az üzlet minél több profitot termeljen, és akkor a pénz visszafolyna a vállalattól a kormányhoz adók formájában. Harcolnom kellett ez ellen a hullám ellen."

Röviden összefoglalva: Schwab-nal és társainak küldetése van. A küldetés a társadalom megváltoztatása. Csodálják Kína és Új-Zéland kormányzását. Gyakoroltak egy járványra. A tudományt hónapokra szélnek eresztették, elburjánzott a cenzúra, Svédországot és Floridát figyelmen kívül hagyják, a jogállamiságot felfüggesztették, és bizonyos kormányzók úgy tűnik, eltökéltek abban, hogy soha nem szabadítanak fel bennünket a kihirdetett „szükségállapot” alól.

Ezek a körülmények kedveznek Schwab-nak és hatalmas szövetségeseinek, beleértve a technológiai vállalatokat, milliárdosokat, a médiát, Kínát, az ENSZ-t és másokat. Károsak a kevésbé hatékony, kevésbé szervezett emberek és a kisvállalkozások milliárdjai számára. Sok mindent nem tudunk, mert nem mondják meg nekünk.

Schwab és ideológiailag összehangolt szövetségesei úgy gondolják, hogy megmentik a világot. Nem összeesküvés-elmélet, ha elolvassuk könyveiket és meghallgatjuk saját szavaikat, amelyek olyan alapvető szabadságjogokat és jogokat céloznak meg, amelyeket a Nyugat már régóta természetesnek tekint. Egy ponton nem ésszerűtlen megfigyelni, hogy ez már nem a közegészségügyről szól. Új politikai elképzelésről van szó, amelyet néhány magánszemély talált ki annak érdekében, hogy uralkodjon a többség felett. Valószínűtlen, hogy ezt az elképzelést az emberek többsége osztja, ezzel előrevetítve egy valószínűleg hősies csata képét 2021-ben.

Az írás eredetileg az American Institute for Economic Research - AIER-en jelent meg 2020. január 6-án.

Viganó érsek írásai ugyanerről:

Viganò érsek a katolikus-honlap.hu-n: Eladták magukat a Sátánnak

Viganò érsek a katolikus-honlap.hu-n: A Deep Church és a Deep State szoros szövetsége a keresztényellenes társadalom megvalósításának érdekében

Viganò érsek a katolikusvalasz blogon: Nyílt levélben reagált Viganò érsek Ferenc pápának a homoszexuális élettársi kapcsolatokat támogató szavaira

Viganò érsek további írásai honlapunkon:

Viganò érsek újabb üzenete
Nyílt levél Donald Trumpnak
Viganò érsek az amerikai katolikusoknak: ne ijedjetek meg az ellenségtől, még ebben a rettenetes órában sem
Felhívás az Egyházért és a Világért a katolikusokhoz és minden jószándékú emberhez
Vigano érsek az Édesanyáknak: “Mentsük meg gyermekeinket az egészségügyi diktatúrától!”


Real Time Web Analytics