Az Élet Kapuja - Olvasói levél

Az április 8-i választások elé.Herczeg Ferenc fenti című, Nobel-díjra jelölt nagyszerű regénye feleleveníti 1513 tavaszát, amikor Bakócz Tamás esztergomi érsek azzal a reménnyel indult Rómába a pápaválasztásra, hogy megválasztják pápának, (amire meg is volt minden esélye), és akkor fegyverbe szólítja a katolikus országokat, akiknek a segítségével a magyarok megmenekülnek a török veszedelemtől. De nem így történt; intrikákkal, cselszövésekkel elérték, hogy végül egy olasz Medici lett a pápa, Magyarország pedig magára maradt, és 150 évre török uralom alá került; a törökök lakosságának jelentős részét lemészárolták vagy rabszolgaságba hurcolták, településeinek 70-80%-át a földdel tették egyenlővé.

Az 1513-as pápaválasztás és a most áprilisban következő választás között kísérteties a hasonlóság.

1513-ban a magyarok két hónapig az Élet Kapujában ültek, de az bezárult előttük. Így lesz-e most is? Reméljük, nem. Az április 8-i választásnak nagy a tétje: Magyarország megmarad, vagy nem marad meg.

Választani akkor tudunk helyesen, ha pontosan tudjuk, mi között is választhatunk. Az alábbiakban röviden ezt szeretnénk áttekinteni.

Az Európai Únió megszavazta a tagállamokra kiszabott kötelező betelepítési kvótát, amely, ha nálunk is bevezetik, magyar nemzetünk halálához vezet. Az évenkénti tízezer, többségében muszlim vallású migránsból a családegyesítések miatt pár évtizeden belül százezres, milliós tömeg lesz. A történelem során pedig minden olyan országból, ahol a mohamedán vallás megjelent, idővel mohamedán ország lett. De ha ezt túlzónak is tartjuk, akkor is ahhoz, hogy lássuk, hogy a bevándorlás mennyire nem úgy működik a gyakorlatban, ahogyan azt multikulturalizmus hívei szeretnék látni és láttatni, ahhoz nem kell messzire mennünk. Elég megnézni a Franciaországból, Svédországból, Németországból, de most már Ausztriából is érkező egyre rémisztőbb híreket. Gondoljuk el, hogy harminc évvel ezelőtt el tudtuk volna-e képzelni, hogy spontán gyújtogatásos-fosztogatásos zavargások törjenek ki Londonban, vagy hogy kurd és török bevándorlók csapjanak össze Berlin utcáin, vagy hogy Bécsben a nyílt utcán migránsok megkéselnek egy családot csak úgy, heccből??

Magyarország kormánya eddig képes volt szembeszállni az EU-s nyomással, és ha kormányon marad a Fidesz-KDNP, akkor ez a jövőben is így lesz. Nagy fenyegetettség esetén csak erős kormány, erős vezetővel, erős rendőrséggel képes megvédeni az országot.

De vizsgáljuk meg, mit tesz a többi párt, ha nyer. Ne azt nézzük, hogy most, a választások előtt mit ígérnek, hanem azt, hogy mit tettek eddig, mi mellett kampányoltak:

• A Fidesz-KDNP által meghirdetett, 2016-os kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazáskor a liberális pártok a szavazástól való távolmaradásra buzdították az embereket. A Jobbik ugyan azt mondta, hogy menjenek el az emberek szavazni, de közben azt hangoztatta, hogy úgysincs értelme az egész népszavazásnak. Úgy volt mellette, mintha ellene lenne. A kampánynak meg is lett az eredménye; igaz, hogy a szavazók 98 %-a nem akarta azt, hogy a magyar Országgyűlés hozzájárulása nélkül az EU idegen állampolgárokat betelepíthessen Magyarországra, de a szavazásra jogosultaknak kevesebb, mint a fele vett részt a népszavazáson, így az nem lett érvényes.
• Ugye mindenki emlékszik még a 2015-ös őszi nagy menekültválságra, amelynek csúcsán a Keleti pályaudvaron és a környékén tartózkodó több ezer fős tömeg gyalog indult el keresztül Budapesten, majd az M1-es autópályán Bécs felé? Illetve hogy az ezt követő menekült-buszoztatós időszakban minden nap duplázódott az érkezők száma, a végén már egy nap alatt tízezer fő érkezett? Arra gondoljunk vissza, hogy ebben az időszakban a liberális politikusok mit tettek, és hogy az őket támogató ellenzéki sajtó milyen hisztériában tört ki.

Akkor azt hazudták, hogy

- először is "a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz talált ki";
- aztán azt mondták, hogy a bevándorlás bennünket nem érint, mert úgyis továbbmennek Nyugatra (arról hallgattak, hogy az EU-s törvények értelmében amelyik országban beléptek az EU-ba, oda bármikor visszatoloncolhatók);
- aztán a kvótaellenes népszavazás idején azt hazudták, hogy nincs is kötelező betelepítési kvóta.

És az egész liberális média, az általuk jól informált külföldi sajtóval egyetemben következetes kampányt folytatott a kerítésépítés ellen és a magyar kormány ellen, azt hangoztatva, hogy az embertelen és nemzetközi jogba ütközik.

Most azt hazudják, hogy

- nincs is Soros-terv;
- és hogy ők is megtartanák a kerítést.

(Ez utóbbi egy blöff, pusztán választási fogás, mert ha megnyitják a határokat, akkor a kerítés önmagában nem ér semmit.)

A Fidesz-KDNP-n kívül az összes párt meg akarja szüntetni Magyarországot, és Egyesült Európát akar, ami egy az USA mintájára létrehozott állam lenne, ezzel a nemzetállamok jogköreit megszüntetnék és senki által meg nem választott úniós hivatalokhoz tennék át. Ez egy visszafordíthatatlan folyamat, amint például a közelmúltban Katalónia példája is megmutatta. Azután pedig az Egyesült Európán belül akkor és annyi migránst toloncolhatnak ide hozzánk, amikor és amennyit csak akarnak. Magyarország elveszítené teljes önrendelkezését minden fontos kérdésben.

Ne gondoljuk azt naivan, hogy csak egyes ellenzéki pártok akarják ezt, de nem mindegyik. Az elmúlt hónapok történései világosan megmutatták, hogy az ellenzéki pártok az állítólagos elveiket az ablakon kidobva koalícióra lépnének a hatalom megszerzése érdekében. Számukra mindennél fontosabb, hogy megbuktassák a kormányt. Ha ez sikerülne, ilyen felállásban, több nagyjából azonos súlyú, de ellentétes párt koalíciójából egy teljesen instabil, döntés- és cselekvésképtelen új kormány jönne létre, amely még akkor sem lenne képes az ország érdekét megvédeni, ha az szándékában állna.

De mivel is vádolják a magyar kormányt? Többnyire azzal, hogy korrupt és diktatórikus. Figyeljük meg azonban, hogy minden olyan kormányt, amely a saját országa érdekeit következetesen képviseli a nemzetközi befektetői körökkel szemben, azt korruptnak és diktatórikusnak kiáltják ki. Ezek a külföldi befektetők olyan kormányokat szeretnének látni mindenütt, amelyek mozgástere csekély, és amelyek minél gyorsabban cserélődnek, így meg sem próbálhatnak hosszú távon tervezni. Ők azt szeretnék, hogy a keresztény kultúránknak még a nyomai is eltűnjenek, ne legyen országunk, ne legyen közös történelmünk, ne legyen egységes nyelvünk, ne legyenek családok, semmi olyan kötődés ne létezzen, amellyel a gazdasági kihasználástól megvédhetnénk magunkat.

Gyakran halljuk azt is, hogy éppen a kereszténységből fakadó kötelességünk segíteni azokon, akik az ajtónkon kopogtatnak. Túl azon, hogy akik lebombázták a menekültek hazáját, azoknak a szájából hiteltelen az ilyen érvelés, mert gondoljunk bele, hogy vajon az emberiség problémáit megoldja-e az, ha a szegényebb kontinensekről mindenki Európába költözik? Túl azon, hogy itt is szíriai állapotok alakulnának ki, ettől a bevándorlókat kibocsájtó országokban semmi nem javulna meg. Sőt, mivel jellemzően inkább az erős, egészséges és bátor emberek szoktak útra kelni, ezért a bevándorlás nem csak nekünk, hanem a kibocsájtó országoknak is rossz, hiszen az a munkaerő hiányozni fog az ottani gazdaságból.

Ne a pártok egészségügyi, oktatási, kulturális, ifjúsági stb. programját nézzük, mert ígéreteknek sohasem voltunk híjával, hanem próbáljunk a legfontosabbra koncentrálni, arra, hogy melyik párt segíti belépni a magyarokat az Élet Kapuján. Erre pedig az eddigi cselekedetei és szavai alapján egyetlen párt, a Fidesz-KDNP képes. Ha Magyarország most elbukik, nagy valószínűséggel többé már nem fog tudni talpra állni.

Történelmi pillanat küszöbén állunk, ötszáz év után ismét úgy alakultak a körülmények, hogy egy határozott és messzire tekintő vezetővel az élén Magyarország számára körvonalazódik a függetlenség lehetősége. Ha megint elszalasztjuk, valószínűleg nem lesz rá több mód.


Real Time Web Analytics