Billy Graham megpróbálta megakadályozni

John F. Kennedy elnökké választását, mert az

katolikus volt
Billy Graham és John F. Kennedy1960. augusztus 18-án , amikor a kampányban Kennedy váratlanul előre tört, Graham a svájci Montreux-ben, távol a média és a sajtó figyelő szemeitől összehívott egy konferenciát. A meghívottak között volt Dr. Norman Vincent Peale, akinek az 1952-ben megjelent "A pozitív gondolkodás ereje" c. könyve ma bestseller. Peale is megrögzött katolikus-gyűlölő volt.

Összesen kb. 25 protestáns vezető volt jelen, Graham vezette a vitát.

Peale felesége, Ruth teljesen egyértelműen megírta levélben egy barátjának, amelyet megtaláltak Peale hagyatékában, hogy a titkos találkozó témája az volt, hogyan gátolják JFK-t, aki az első katolikus amerikai elnök készült lenni.


Norman Vincent Peale

Ruth Stafford Peale 1960. augusztus 19-én azt írta egy Connecticut-i barátjának: "Normann egy konferencián vett részt Montreux-ben, Svájcban, Billy Graham-mel és még az USA kb. 25 protestáns vezetőjével. Mind egyetértettek abban, hogy az amerikai protestánsokat valamilyen módon fel kell rázni, különben az egységes katolikus blokk plusz a pénz fogja megnyerni a választást."

Erről a találkozóról 1992-ig nem tudott senki, akkor találta meg Peale életrajzírója, Carol George professzor ezt a levelet a hagyatékban.

Amint George rájött, "világos volt, hogy a Montreux-i összejövetel célja mozgástervek kidolgozása volt egy egynapos Washington-i konferencia számára, amelyet amiatti aggodalmukban hívtak össze, hogy esetleg katolikus kerül a Fehér Házba. Augusztus vége előtt Peale elvállalta az elnökséget."

Nincs kétség afelől, hogy Graham volt a fő mozgatórugó, de a háttérben maradt. Az összejövetel utáni sajtókonferencián Dr. Peale azt mondta, hogy a résztvevők "filozófiai vitát" folytattak a "Római Katolikus Egyház természetéről és jellegéről", amit ő maga is szükségesnek talált.


JFK

Graham úgy tűnt, hogy valóban megbánta ezt és élete során később erkölcsi kérdésekben több pápával is közösen nyilatkozott.

Imádkozzunk érte, bízzunk abban, hogy a Mi Urunk tökéletes igazságot fog szolgáltatni annak az embernek, aki egész életében hamis evangéliumot hirdetett; az egyik ilyen az volt, hogy számtalan lelket hagyott Krisztus egyetlen igaz Egyházától elszakítva, a szentségek segítsége nélkül meghalni.

Bár a katolikus hierarchia még nem nyilatkozott hivatalosan Graham haláláról, de várhatóan többen kezdeményezni fogják majd a szentté avatását.

Ugyanez történt egy másik úgynevezett "evangelistával", az 2015-ben elhunyt Robert Schuller-rel.

Talán valaki emlékezik Vann püspöknek a felhívására, aki annak az Orange-i egyházmegyének a feje, ahol az elhunyt eretnek a keresztény-bizniszét folytatta. Vann püspök így nyilatkozott: "Schuller elvitte a fényt az embereknek az egész világon Isten Szavának a hirdetésével ... teljesen átadva magát Krisztus ügyének az egész világon".

Ezek után meglepődne-e valaki, ha azt hallaná, hogy Billy Graham kanonizálása formálisan elindult?

www.irishcentral.com és akacatholic.com alapján.


Real Time Web Analytics