Pater Anonymus: Gerhard Müller bíboros úr

„várható sorsa”Idén december 31-én lesz 70 éves. Nemrégiben a gyermekmolesztálást vizsgáló „ferenci bizottság” egészen véletlenül sok-sok év után, éppen az Amoris Laetita-vita hullámverésében, megvádolta őt is és Georg Ratzinger prelátust, a kiváló egyházzenészt, a jóval 90. évén túl lévő vak öregembert, hogy a Regensburg-i Katedrális fiúkórusának iskolájában történtek visszaélések és egyikőjük sem tett semmit.

A "vizsgáló bizottság" nem beszél a Costa Rica-i nunciusról, akit ugyancsak pedofília és homoszexuális ügyek miatt (lojalitásra hivatkozva) kiutasítottak az országból. Helyette a nem kevésbé jómadár Weselowsky érsek "vitte el a balhét" és, hogy véletlenül ne találjon túl sokat mondani, "sikerült" neki meghalni a vatikáni börtönben. A Costa Rica-i nuncius nem más, mint a jelenlegi államtitkár, Pietro Parolin bíboros.

Na mármost, ezen a ponton emlékezzünk arra, hogy Benedek pápát az EU-nak nevezett gittegylet erősen másvallású korifeusai bíróság elé akarták állítani és börtönbe zárni; még az olasz kormányt is megfenyegették, hogy ne merje védelmezni az agg pápát.

Müller – akit első körben már kidobtak a Hittani Kongregációból – visszatérhetne-e Németországba, mint püspök és egyházmegyét irányíthatna-e? Halvaszületett kérdés: németnek már régen nem nevezhető ország püspökei (és ugyancsak közömbösségben fuldokló hívei) vinnék azonnal máglyára, mert hiszen ilyesmi már előfordult a „dicsőséges protestantizmus fellegvárában”. Sok-sok évvel ezelőtt Meisner bíboros kölni kinevezése idején a püspöki kar állt ellen és a hívek között is tüntetéseket szervezett, sőt petíciókat küldtek II. János Pálnak. A fiatal Tebald püspököt egy életre ellehetetlenítették az aljas rágalmakkal. Müller, még sekrestyési állást sem vállalhatna a szülőhazájában. Egyet tehet(ne): nyíltan eretnekké nyilvánítja Ferencet.

Ám kérdezem én, a szintén kényszeredetten lavírozgató Burke bíboros, Schneider püspök és a többiek, akik a hierarchia tagjaiként lépten-nyomon nyilatkozgatnak, miért nem teszik – miért nem írták most alá a filiáris korrekciót? Burke bíboros atya és Schneider püspök atya személyét soha nem tudom felfedezni a Szent X. Pius Papi Testvérület környékén – mindig a Rómához visszakullogott „futottak még kategóriás kisebb-nagyobb csoportosulások” körül füstölgetnek, vonulgatnak.

Kicsiben nem ugyanez megy nálunk egy tanári katedráért, egy üzletvezetői állásért? Nem ugyanez megy a hierarchia és az alsópapság, vagy a szerzetesek között? A félelem korszaka mindenkit megbénít, főleg egy bizonyos életkor után.

De ne mondja senki, hogy mindig másokról beszélek: én 10 évvel fiatalabb vagyok Müller bíborosnál és bár tízezreléknyi szavam sincs, félve tekintek a monitoromon „önmagától mozgó” egérmutatóra – már megint rákapcsolódott a püspökség borzasztóan buta és ugyanakkor öntelt amorózója, a smasszerból lett informatikus a gépemre – kapok-e ezek után még nyugdíjat? De még a tradicionalista vonal is fél, hogyha engem nyíltan alkalmaz, akkor mit tesz velük a magyarországi (de nem magyar) hierarchia?

Abban bizonyos vagyok, hogy bármelyik pillanatban Müller, vagy Burke bíboros úr megfújja a riadót, kondenzcsíkot húzva rohanok utánuk – de addig… kényszeredetten és félve maradok az ami itt vagyok: Pater Anonymus


Real Time Web Analytics