Juliánus barát: Ferenc Pápa nem akar találkozni

Orbán Viktorral - nagyon helyes!Úgy hírlik, hogy José Bergoglio (akit a kevésbé tájékozottak csak Ferenc Pápaként ismernek) magyarországi látogatása során nem óhajt találkozni sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem pedig Áder János köztársasági elnökkel.

Ferenc pápa, aki találkozott például 2015 szeptemberben Fidel Castroval, a kubai kommunista diktátorral, többször is találkozott Barack Obama amerikai elnökkel (akinek az uralkodása alatt az USA többek között Líbiát és Szíriát végleg romba döntötte, valamint Ukrajnát kettészakította), 2019 áprilisban pedig Greta Thunberggel, a liberálisok Jeanne d'Arc-jával, az iskolakerülés díszdoktorával (aki elkötelezetten hirdeti a műanyag szívószál elleni harc farvizén az Európai Egyesült Államokat és a nemzetek felszámolását is); szóval ennek a Ferenc pápának derogál Orbán Viktorral találkozni, mert a magyar miniszterelnök számára nem elég trendi.

Még jó, hogy nem trendi. Ezen nincs mit meglepődni, hiszen, mint Kertész Ákos óta tudjuk, a magyar az "genetikailag alávaló", tehát amint Hunyadi János is hazazavarta üres kézzel az éhező török bevándorlókat Nándorfehérvárnál, aképpen Orbántól sem várhatunk mást, csak kirekesztést és idegengyűlöletet. Márpedig a gyűlölet a modern, liber-ál-kereszténység szerint csak akkor fogadható el, ha valamely egykori keresztény ország őslakosai ellen irányul.

Voltaképpen tehát a pápa hatalmas szívességet tesz Orbánnak és Ádernek, ugyanis megkíméli őket attól, hogy dönteniük kelljen, hogy vagy egy hazug és képmutató színjáték részévé válnak, vagy pedig egy pápai találkozó visszautasítása miatt elveszítik a jámbor katolikus szavazóik bizalmát.

Sokan ugyanis, ha nem követik figyelemmel a politikát, azt a naiv képzetet társíthatják a pápához, hogy ő a kereszténység hiteles képviselője. Így, ha Orbán visszautasítja a találkozót, akkor eme goromba gesztusa miatt az "igazikonzervatívok" azzal vádolhatják, hogy nem is keresztény; ha pedig találkozna a pápával, akkor az tovább fokozhatja a zavart a hívő keresztények körében, hogy most akkor helyes volt-e a migrációt megállítani, vagy mégis inkább a templomok menekültszállóvá alakítása lett volna a krisztusibb lépés, ahogyan azt például Pannonhalmán tették a derék bencések (és egyből az Index címlapjára is kerültek vele, még 2015-ben.)

A találkozó elutasítása segíti a tisztánlátást az egyszerű emberek számára is: Bizony, az a furcsa helyzet állt elő, hogy a kereszténységet a valaha demokratából lett Orbán Viktor sokkal hitelesebben képviseli, mint maga a pápa, aki láthatóan minden megmozdulását annak rendeli alá, hogy azokkal a liberális média tetszését elnyerje.

Nem teljesen ismeretlen helyzet ez... A középkorban, a Magyar Királyság hajnalán többször is előfordult ilyen inverz állapot, hogy Rómában lemondattak pápákat, és különböző, nagy hatalmú csoportok markában vergődő, méltatlan és alkalmatlan személyek kerültek az Egyház élére, ám közben idehaza egy-egy szent királyunk szárnyai alatt virágzani tudott az Egyház, mert kiváló és nemes főpapjaink védték attól, hogy az eltévelyedés hozzánk is begyűrűzzön. Bár az kétségtelen, hogy arra, hogy egy pápa a mohamedán inváziót támogassa a kereszténység védőivel szemben, erre még a pápaság legromlottabb pillanataiban sem volt példa.


Real Time Web Analytics