Dr. Balogh Sándor: A kép kiegészítésre szorulA Benedek pápa lemondása, illetve Ferenc megválasztása körüli vita már a magyar polgári sajtóban is viharokat ver fel. Két lapban is megjelent egy érdekes cikk, illetve nyilt levél erről a témáról:

( Alberto Villasana nyílt levele Őszentsége XVI. Benedek Pápának.)

Sajnos azonban a nyilt levél egy nagyon fontos szempont felett átsiklik.

Benedek lemondása Gondviselésszerű volt. Ugyanis, ha Benedek vállalja a vértanúságot és megölik, akkor üresedés van Péter székében, de ha érvénytelenül lemond, amíg Benedek él, nem tudnak érvényes pápát választani.

Ennek a jelentősége Szent Pál 2Tssz 2,1-8 soraiból lesz nyilvánvaló. A Második Eljövetel előtt jön az Antikrisztus, de még ezelőtt lesz az elpártolás, a Nagy Aposztázia, amit magas egyházi méltóság kell, hogy vezessen, hogy világméretű legyen. De az igazi pápát védi a Szentlélek, nem vezetheti az aposztáziát, tehát kell egy ál-pápa, Ferenc!

Pál szerint ezt valaki akadályozza, és ez az igazi pápa, és neki el kell tűnnie az útból. Benedek érvénytelen lemondásával van pápánk, de nincs útban, hogy jöjjön egy trón-bitorló, és az aposztázia megtörténhessen.

Dániel próféciája (Dániel 12, 8-12) szerint ez titokban marad egész addig, amíg el nem jön az idő, de akkor is csak az értőek értik meg, a gonoszok nem.

Akinek van szeme az olvasásra és értelme az értésre, értse meg!


Real Time Web Analytics