Dr. Balogh Sándor: Érdekes hír


A szerző Dr. Balogh Sándor, az Amerikai Egyesült Államokban élő nyugalmazott politológia professzor. A veszprémi szemináriumból 1952-ben, amikor is a Nagyszemináriumot ill. a teológiát államilag feloszlatták a házi faliújságon közölt Mindszenty-megemlékezés miatt, több kispaptársával együtt bíróság elé, majd a kommunisták börtönébe került dr. Major Kálmán spirituálissal együtt. Honlapunkon sok írása olvasható, amelyek az igazi katolikus tanítást tükrözik. Akkor is igazat mondott, amikor ezért börtön járt (ld. A veszprémi szeminárium bezárása).A Magyar Kurir beszámol Athanasius Schneider, az asztanai érsekség (Kazahsztán) segédpüspöke.magyarországi négynapos látogatásáról ( Magyarországon járt Athanasius Schneider kazahsztáni segédpüspök).

...

Érdekes, hogy egy magyar püspökkel sem találkozott? Milyen vendéglátók a magyar püspökök? Vagy Schneider nem találta méltónak őket, hogy találkozzon velük? Vagy ha volt találkozó, a Magyar Kurir megemlíti a Soltész államtitkárral való találkozást és a magyar kormány elismerését, de nem tartotta fontosnak a püspökökkel való találkozást?

„Athanasius Schneider püspök felkereste a budapesti Szent István-bazilikát is, ahol a Szent Jobb előtt imádkozott Mária országáért.” Kár, hogy nem tudott imádkozni az Engesztelő Kápolnában vagy a Regnum Marianum templomban a Regnum Marianumért.

Nem értem!


Real Time Web Analytics