Atila Sinke Guimarães: A koronavírus-pánikAtila Sinke Guimarães amerikai katolikus író, a Tradition in Action honlap egyik szerkesztője.

Mivel az idei márciust a Covid-19 fertőző és halálos voltából fakadó félelem/pánik/hisztéria uralja, az e havi elemzésem erről fog szólni. A jobb megértés kedvéért a kérdést több, 1. biológiai, 2. pszichológiai, és 3. ideológiai nézőpontból tárgyalom.

1. Biológiai nézőpont A vírust a Vuhani Virológiai intézetben fejlesztették ki 2019-ben: innét van a neve: Covid-19 (Corona Virus Desease 2019). A média szerint Vuhan volt a járvány kiindulási pontja.

Véletlenül vagy szándékosan, a vírus több embert megfertőzött a kínai Vuhan városban, és ettől kezdve átterjedt Kína más területeire is. Tekintettel a Kínából Olaszországba irányuló erőteljes bevándorlásra, Olaszország is megfertőződött. Ebből a két gócpontból - Kína és Olaszország - a vírus átterjedt Európára és a világ többi részére is.

Januártól a mai napig [2020. március 26.] a tegnapi statisztikák alapján 18 919 haláleset hozható összefüggésbe a koronavírussal, ami vitatható. Olaszországban például 6820 haláleset volt tegnapig - a L’Osservatore Romano (2020.március 26-i adatai) szerint. Ugyanez a forrás az Egyesült Államokban 550 halálesetről és 46000 fertőzöttről számol be.

Azonban négy nappal ezelőtt azt közölték, hogy a Olaszország által közölt adatnak csak a 12%-a igaz, mert Olaszországban nemcsak azokat a halottakat számolták bele, akik koronavírusban haltak meg, hanem azokat is, akik más miatt haltak meg, de meg voltak fertőződve koronavírussal. Ez az információs teljesen megváltoztatja az adatok objektivitását, mert egy idős, Covid-19-cel fertőzött beteg meghalhatott tüdőgyulladásban vagy influenzában is; ezekben az esetekben nem a Covid-19 a halál oka. Így, ha ezt a 12%-ot átszámítjuk az összes halálesetre, akkor a közölt 18919 halálesetből 2270 lesz. Az áldozatok számának ilyen csalárd felpumpálása a lakosság megfélemlítésére irányuló egyértelmű szándékot mutat.

Így, bár a halottak állítólagos számát hatalmas harsonaszóval közölte a média a WHO és a John Hopkins egyetem adatai alapján, az eredmények egyáltalán nem adnak okot pánikra egyetlen racionálisan gondolkodó ember számára sem.

Ha összehasonlítjuk a Covid-19 okozta halálokat és fertőzéseket az egyéb, általános halálokokkal, objektív adatokat kapunk. Nézzünk át néhány vezető halálokot az USA-ban és a világ más részein [szerk. megj.: a számadatok forrása az eredeti angol cikkben megtalálható]:

Halálokok

Szezonális influenza: 2019-2020 tél, USA: 41000 halott, 45 millió fertőzés; az egész világon: 468500 halott;

Tüdőgyulladás: 2017, USA: 14600 halott; az egész világon 2,56 millió halott;

Rák: 2017, USA: 606520 halott, vagy 2020-ban 1660 halott naponta; az egész világon 9,6 millió halott, vagy több, mint 20000 halott naponta;

AIDS: 2018, USA: 16350 halott; az egész világon 770000 halott, 1,7 millió fertőzött;

Autóbaleset: USA: 40000 évente; az egész világon: 1.3 millió évente vagy 3287 naponta; 30 millió rokkant vagy sérült;

Bűncselekmény: USA: 19500 gyilkosság évente, 47000 öngyilkosság évente; az egész világon: 400000 gyilkosság évente, 1,6 millió erőszakos bűncselekmény évente.

Láthatjuk, hogy a koronavírus okozta halottak számát összehasonlítva a fenti adatokkal, az előbbi sokkal szerényebb és távolról sem olyan ijesztő, mint ahogyan azt a média és a kormány sugallja. Valóban, bár nagyon sajnáljuk, hogy olyan sok embertársunk meghal influenzában, rákban, balesetek következtében, stb., de sohasem esünk pánikba vagy hisztériázunk ezekkel kapcsolatban. Ugyanakkor az államnak sem volt soha semmi oka beavatkozni polgárai magánéletébe ezek miatt a halálokok miatt.

Most, a Covid-19 keltette általános pánik jó ürügy a kormányoknak arra, hogy emiatt az állítólagos világjárvány miatt megszakítsák a munka, az istentisztelet és a pihenés megszokott rutinját.

Az ok és a következmény közötti aránytalanság felveti a kérdést: Cui bono? Ki húz belőle hasznot?

(i) Úgy tűnik, hogy legelőször is a kínai kormány profitál ebből a válságból, mivel a múlt hét óra Hubai tartományban, amelynek a fővárosa Vuhan, a koronavírust ellenőrzés alatt tartják, az általuk kifejlesztett védőoltás miatt. Azt közölték, hogy ennek a védőoltásnak a sikere akkora, hogy a kínaiak között gyakorlatilag megszűntek a koronavírus által okozott elhalálozások, és a tartomány április 8-án visszatérhet a normális életvitelre. (ld. L’Osservatore Romano, 2020. március 23-24.)

Ebből a védőoltásból több milliót küldtek Olaszországba, és valószínűleg más országok is fogják hamarosan igényelni. Így Kína kifejlesztette a vírust és most kontrollálja a vírust. Ez a siker Kínát piedesztálra emeli, mint az emberiség nagy jótevőjét.

De felmerül a gyanú: Vajon mit tartalmazhat ez a védőoltás?

(ii) A koronavírus járvány kitörése mögött az amerikai üzletember, Bill Gates húzódik meg, aki az utóbbi években állítólag felfedezte a vírust, és a vuhani virológiai intézet létrehozását is ő finanszírozta. Tehát Gates több dolog mögött is ott áll: felfedezte a vírust, fizetett a kínaiaknak, hogy hozzák létre a laboratóriumot, ahol kifejlesztették a vírust. Azt senki sem tudja, hogy a vírus elterjedésében is volt-e szerepe, de a Kínában a vírus ellen kifejlesztett védőoltás mögött szintén ott áll.

Ebben az esetben az egésznek Gates a legnagyobb pénzügyi haszonélvezője, mert a kormányok közvetlenül vagy közvetve fizetni fognak neki, hogy megtalálja és szállítsa a veszedelmes betegség elleni gyógyszert. Ha valaki összerakja ezeket a kockákat, akkor rájön, hogy az egész koronavírus járvány kitörése egy bumeráng, amelyet Gates dobott a világ felé, és amely mérhetetlen profittal fog visszatérni a kezei közé a "járványidőszak" elmúltával.

(iii) Mások is vannak, akik profitálnak ebből a járványból, de ezek elemzéséhez más irányú adatok is kellenek.

2. Pszichológiai nézőpont –

Vannak olyan katonai tudósok, akik azt az elméletet vallják, hogy a hagyományos háborúk, beleértve az atomháborút is, elavultak,. A nemzetek feletti uralmat most is és a jövőben azok gyakorolják, akik tudják, hogyan lehet hatékonyan kihasználni a pszichológiai hadviselést (Psy War-t). Úgy gondolom, hogy a Covid-19 kitörése az egész világra kiterjedő sikeres pszichológiai hadviselési manőver volt.

Akik a Forradalmat irányítják, eldöntötték, hogy tesztelik a lakosságot, hogy egy egyszerű manőver segítségével engedelmessé tudják-e tenni az egész világot, rá tudják-e kényszeríteni arra, hogy engedelmeskedjen a parancsaiknak. Emellett tesztelik, hogy mennyi ideig tudják irracionális álhírekkel és pánikkal elkábítani a világot. Ezeket a próbálkozásokat abból a célból teszik, hogy felkészítsék a nyilvánosságot a Forradalom újabb, még merészebb lépéseire.

Olyan, mintha egyes szakértők provokálnának egy riadt nyájat, és filmre vennék az állatok különféle reakcióit, hogy aztán lassítva tanulmányozhassák azért, hogy valamilyen hátsó célból jobban megértsék ezt az irracionális "riadt nyáj" jelenséget.

Követtem a koronavírus kitörését Kínában és Olaszországban. Ez után a két ország után a harmadik pánikoló/hisztérikus ország Spanyolország lett. Meg kell jegyeznem, hogy az USA közvéleménye a krízist eleinte pókerarccal kezelte; de aztán egy bizonyos pillanatban történt valami, és kitört ugyanaz az általános pánik.

Mi volt ez a valami? Ez a valami egy CNN interjú volt, amelyet Anthony Fauci-val, egy virológus orvossal készítettek, aki 1984 óta az Allergia és Fertőző betegségek Nemzeti Intézetének (NIAID) az igazgatója. Ebben az interjúban azzal rémisztette meg az országot, hogy ebbe a járványba milliók fognak meghalni; hogy mindenkinek be kell zárkóznia a házába, és raktároznia kell gyógyszert, alapvető élelmiszereket és vizet. Még túlreagálásra is bátorította az embereket.

És ez okozta a "riadt nyáj" jelenséget: az emberek pánikszerűen elözönlötték az élelmiszerüzleteket. A média hergelte az érzelmeket, egészen a hisztériáig. Ezután a tőzsde több mint 30% -kal esett vissza a korábbi teljesítményéhez képest.

Ha a pszichológiai háború támadásait büntethetnék, javaslom, hogy dr. Anthony Fauci-t ítéljék el árulásért, mert ő volt az, aki az országot ebben a hisztérikus állapotba taszította. Felelnie kell az általa okozott hatalmas pszichológiai és pénzügyi károk miatt.

Fauci csak engedelmeskedett volna a Forradalom urainak, akárcsak a többi ország hatóságai, akik beleugrottak a koronavírus pánikba? Azt hiszem, igen. Trump máshogyan gondolkodott, amikor tegnap kijött azzal a tervével, hogy segítsen az amerikai gazdaságnak és megtörje az általános hipnózist? Azt hiszem, igen. Ezért attól tartok, hogy úgy végezheti, mint JFK.

Ami szintén figyelemre méltó ennél a pszichológiai tesztnél , az az, hogy az Egyesült Államok, az az ország, amely arra büszke, hogy elsőként volt "a szabadság földje", ilyen gyorsan föláldozta a szabadságát, és a Covid-19-től való félelmében "önként" alávetette magát a házi őrizetnek.

Mindannyian elveszítettük azt a jogot, hogy normálisan járjunk-keljünk, ami a béke időszakaira jellemző. Egy „katonai törvény” virtuális rendszere felé menetelünk, amely a háborús időkre jellemző. Ez a legnagyobb jog, amelyet elveszítettünk, szinte anélkül, hogy észrevennénk ...

3. Ideológiai nézőpont – Csak két durva ellentmondást említek meg:

(i) A pápa bezáratja a templomokat: egy hónapos rövid időszakon belül láthattuk Ferenc pápát és a katolikus püspököket az egész világon, amint megparancsolják, hogy zárják be a templomokat, és tiltsanak be minden egyházi szertartást, beleértve a közelgő Szent Hét szertartásait is, hogy elkerüljék a koronavírus "veszélyét". 10-nél több katolikus nem gyűlhet össze, hogy megfeleljen a hatóságok követelményeinek ...

Jó okom van feltételezni, hogy a zsinati pápák progresszivizmusának az az elképzelése, hogy az Egyházat kislétszámú csoportokra redukálják; azaz megszüntessék a nagy plébániai szervezeteket, és házaknál, kis közösségeknek, csoportoknak tartsanak miséket. Egy korábbi írásomban már idéztem Joseph Ratzinger-t és Yves Congar-t, amint pontosan ezt állítják.

Tehát most van pápánk, aki megtalálja a tökéletes ürügyet, hogy átugorja a folyamat több lépését, és véget vessen a szertartásoknak és az összejöveteleknek a plébániatemplomokban és székesegyházakban. Ez állandó helyzet lesz? Nem hiszem. De bemutatták az eszmét; a zászlót kitűzték a hegy tetejére.

(ii) A civil hatóságok tönkreteszik országaik gazdaságát: A politikai vezetők, akiket a nép képviseletére választottak meg, a Covid-19 ürügyét használják fel arra, hogy elnyomják a lakosságot.

Amint hivatalba lépett, Gavin Newsom megtöltötte Los Angeles-t hajléktalanokkal, a betegségek epicentrumaival; most azt akarja, hogy a luxusszállodák fogadják be őket, hogy elkerüljék a vírust ...

Láttuk azt is, hogy néhányan ezek közül a szocialista kormányzók és elnökök közül kihasználják a polgári lakosságra rákényszerített virtuális katonai törvényt baloldali propagandájuk előmozdítása érdekében. Gondolok az új helyi Kaligulákra, mint például Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója, aki pénzbírsággal, letartóztatásokkal és börtönökkel fenyegeti a polgári lakosságot, ha nem engedelmeskednek drákói parancsainak.

Az egyik ilyen rendelet arra kötelezi a szállodákat, hogy alakuljanak át kórházakká a „koronavírus áldozatainak” a fogadására. Valójában Newsom állítólag azt tervezi, hogy hajléktalanok tömegeit helyezze el ezekbe a szállodákba azzal az ürüggyel, hogy megfertőzte őket a vírus.

forrás: https://www.traditioninaction.org/bev/241bev03_26_2020.htm


Real Time Web Analytics